Elkészítés: 2 db őzgerincformát vastagon kivajazunk, és kibéleljük a sonkaszeletekkel úgy, hogy a szélei kilógjanak belőle.
A csirkehúst apró darabokra vágjuk, majd leturmixoljuk, és hozzáadjuk a tejszínt, a tojásfehérjét, ízlés szerint sót, borsot, kakukkfüvet és finomra vágott petrezselymet.
A massza felét a formákba simítjuk, és a megpucolt keménytojásokat hosszanti irányba ráhelyezzük. A tetejére simítjuk a maradék masszát, és felhajtjuk rá a sonkaszeleteket, majd letakarjuk vajjal megkent alufóliával.
A formát mély tepsibe tesszük, és annyi meleg vizet öntünk alá, hogy a közepéig érjen. Sütőben közepes tűznél (180 fok) 40 percig gőzöljük.
A sütőből kivéve lenyomatjuk, saját levében hagyjuk kihűlni. Tálaláskor kiborítjuk, kb. 1 centi széles szeletekre vágjuk, egy nagyobb tányérra fektetjük, és negyedelt kemény tojásokkal, uborkával, paprikakockákkal díszítjük.
Megjegyzés
A receptet Szabó Regina küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.