Előkészítése: megmosom és hideg vízbe teszem a tojásokat. A vízbe csapott evőkanál sót szórok, így a főtt tojás könnyen hámozható. 10 percig főzöm, hideg vízzel lehűtöm és meghámozom. A megtisztított és finomra vágott zöldhagymát (zöldjével együtt), valamint a hajszálvékonyra karikázott lila hagymát megsózom, és 10 percig hagyom állni. A retket csíkokra reszelem, a főtt tojást kis kockákra vágom. A salátát leveleire szedem, megmosom, leszárítom és összetépkedem.
Elkészítése: a mártáshoz mély tálban simára keverem a kefirt, mustárt, borsot, curryt, kevés sót és cukrot. Az almát megmosom, kicsumázom, és héjastól apró kockákra vágva azonnal a mártásba keverem. Ezután az összes feldarabolt nyersanyagot beleforgatom, óvatosan összekeverem, befedem. 1-2 órára hűtőszekrénybe teszem. Előételnek vagy köretnek tálalom, de pirított kenyérszeletkékkel vacsorára is jó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.