A darált kekszet az olvasztott vajjal és a langyos tejjel alaposan összekerjük, majd egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk vele. Pohár segítségével egyenlegesen lenyomkodjuk a masszát, majd a hűtőbe tesszük 2 órára.
Az áfonyát a cukorral és a citromlével összepépesítjük, tűzálló edénybe öntjük, és forráspontig főzzük.
A vízzel kikeverjük a zselatinport, majd mikróban 20 másodperc alatt felmelegítjük.
Keverőtálba öntjük a mascarponét, hozzáadjuk a habtejszínt, a porcukrot és a vaníliaaromát, majd és habverővel jól felverjük. A krémbe öntjük az áfonyaszószt, a meleg zselatinos vizet, és az egészet habverővel alaposan összekeverjük.
A kekszes tortaalapra rétegezzük a krémet, egyenletesen elsimítjuk rajta, és további 2-3 órára visszatesszük a hűtőbe.
Tálalás előtt friss áfonyával díszíthetjük a sajttortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.