Egy 22 cm-es kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral, úgy, hogy a papír túllógjon a forma peremén.
Összekeverjük a kekszmorzsát a megolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodjuk a forma aljába. A formát az előmelegített sütőbe tesszük, és 8 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és egy rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez egy nagy tálban kézi robotgéppel simára keverjük a krémsajtot és a joghurtot. Hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és a reszelt héját is. Az egészet egyneművé keverjük.
A krémet a tortaformában lévő kekszrétegre öntjük, és visszatesszük a formát a sütőbe. Kb. 40 percig sütjük, amíg a közepe is megszilárdul egy kicsit, de nem kell teljesen keményre sütni, mert akkor megrepedhet a teteje.
Kivesszük a sütőből, rácsra tesszük, és szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni 30 percig.
Azután a formát 3-4 órára hűtőbe tesszük, de lehet akár egy egész éjszakára is.
Ha kihűlt, levesszük a formát a tortáról, és lehúzzuk az oldaláról a sütőpapírt.
A tetejét filézett friss citromgerezdekkel díszítjük, és szeletekre vágva tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a citromos, görög joghurtos sajttorta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.