A szedres-joghurtos sajttorta elkészítéséhez a kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal, és egy 18 cm-es, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. A tortakarika belsejére pedig sütőpapírt vagy vaxpapírt helyezünk.
A szedret botmixerrel kissé összetörjük, a cukorral és a citromlével összefőzzük, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Azután 2/3-1/3-ad részre osztjuk.
A krémsajtot a porcukorral, a joghurttal és a tejszínnel simára keverjük majd ízesítjük vaníliával (fontos, hogy szobahőmérsékletűek legyenek!). A vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint a krémsajtos részhez keverjük, majd három egyforma részre osztjuk.
A szederpüré 2/3-át összekeverjük az egyik krémsajtos keverékkel, és a kekszes alapra öntjük. A megmaradt szederpürét elkeverjük a következő krémsajtos résszel, és lassan csorgatva a formában lévő szedres rész közepére öntjük (úgy, mint a zebratortánál). A megmaradt krémsajtos résszel pedig szintén így járunk el. Egy fogpiszkálóval összecirmozzuk a tetejét, és pár órára, vagy egy éjszakára hűtőben megdermesztjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.