A sajttorta elkészítése előtt egy 22 cm átmérőjű sütőformát kibélelünk sütőpapírral.
A torta alapjához a darált kekszet és a vajat összekeverjük és a karika aljába nyomkodjuk.
A krémhez kézi habverővel csomómentesre keverjük a krémsajtot a tejföllel, a citromlével és a reszelt héjával, majd hozzádolgozzuk a tojásokat és a tojássárgákat, végül a tejszínt, a porcukrot és a csipet sót.
Ráhalmozzuk a krémet a kekszes alapra és gőzfürdős 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A sütési idő függ attól, hogy milyen a sütő, és attól is, hogy végül milyen formát használunk, mennyire magas a krém, de átlagosan 60-80 perc biztosan kell neki.
Akkor jó a sajttorta, ha pudingosan rezeg a teteje, de látszik, hogy nem folyik. Egy éjszaka pihenés a hűtőben jót tesz neki.
A karamellhez a cukrot megolvasztjuk száraz serpenyőben, majd a langyos tejszínnel felöntjük, beletesszük a sót is és 2 percet forraljuk. Ezután átöntjük egy másik edénybe és hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Tálaláskor jól meglocsoljuk vele a sajttortát.
NÉZD MEG VIDEÓN, MILYEN EGYSZERŰEN KÉSZÜL A SÜLT SAJTTORTA
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.