A kétféle kekszet daráljuk le, vagy morzsoljuk össze, majd alaposan keverjük össze.
A vajat olvasszuk fel, majd öntsük hozzá a morzsalékos kekszhez, és jól keverjük el.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a peremét is befedje, majd öntsük bele az összekevert vajas kekszet, és egyenletesen lapogassuk bele a formába. Tenyérrel nyomkodjuk le.
Ezután tegyük be a hűtőbe legalább fél órára, hogy megdermedjen.
A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, facsarjuk hozzá a citromlevet, és keverjük simára a krémet. (Ízlés szerint több cukrot és citromlevet is tehetünk hozzá.)
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd egy keverőkanállal, apránként keverjük a mascarponéhoz.
A tortaformát vegyük ki a hűtőből. A kekszes alapra egyenletesen kanalazzuk a mascarponés krémet. Ezután tegyük vissza a hűtőbe pár órára, vagy egész éjszakára, hogy a krém kellően megdermedjen.
Serpenyőbe tegyük a meggyet, öntsünk rá a meggyléből, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, a rumaromát, majd főzzük kb. 15 percig.
Az étkezési keményítőt keverjük simára a fél deci hideg vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő meggyhez. Ezután 1-2 perc alatt, kevergetve sűrítsük be. Vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortaformát, majd a tortát helyezzük egy tortatálra, és ízlés szerint kanalazzuk rá a teljesen kihűlt meggyöntetet.
Megjegyzés
Az elkészült tortát ízlés szerint szeleteljük fel, helyezzük süteményes tányérra, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.