Elkészítés: A marhahúst rostjaira merőlegesen hat, egyenként 1 centi vastagságú szeletre felvágjuk, majd kissé kiklopfoljuk. A sóval és a borssal bedörzsöljük és félretesszük.
A hagymákat megtisztítva finomra aprítjuk, és a zsíron vagy olajon addig pároljuk, amíg üveges lesz.
Minden hússzeletbe belegöngyölünk egy főtt tojást, hústűvel megtűzzük, és beletesszük a párolt hagymába a megtöltött szeleteket. Lassú tűzön lefedve puhára pároljuk. Közben meghintjük szódabikarbónával, mert így a hús sokkal hamarabb megpuhul. A párolás végefelé a vörösborral pótoljuk az elfővő levet. 1,5 óra alatt kellően puha és szaftos lesz mindegyik hústekercs.
Köretként burgonyaropogós illik hozzá. Tálaláskor mindenkinek 1 tekercset teszünk a tányérra, amit ferdén, mutatósan felkarikázva rendezünk el, körülöntve a pecsenye hagymás levével, majd mellétesszük a köretet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.