Elkészítés: A tésztához a kefireket és a tojásokat összedolgozzuk kevés sóval, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú legyen. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk (nem folyósat, 2,5 dl étolaj és 25 dkg liszt kell hozzá), kihűtjük, és a kinyújtott tésztára kenjük (ettől lesz majd leveles a rétesünk). Felcsavarjuk, mint a bejglit, és 6 részre osztjuk.
A tökös-mákos töltelékhez a tököt legyaluljuk, cukrozzuk, darált mákkal és tejföllel összekeverjük.
A cseresznyés töltelék ennél is egyszerűbb, ehhez csak összekeverjük a hozzávalókat.
Mindegyik tésztadarabot egyenként kinyújtjuk, olajjal lekenjük, és a kívánt töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, tepsibe helyezzük, mindegyik rudat olajjal lekenjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor szép piros, akkor kész.
Kivesszük a sütőből, kicsit megszórjuk porcukorral, konyharuhával letakarjuk, kicsit megnyomkodjuk. 10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.