Előkészítés: A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az őszibarackokat lobogó vízbe tesszük 15-20 másodpercre, majd hideg vízbe szedjük, és lehúzzuk a héját. Kettévágjuk, és a magot eltávolítjuk. Az aszalt sárgabarackot összevagdaljuk.
Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, karamellizáljuk rajta a barna cukrot, és megforgatjuk benne a barackokat. A tejszínbe belereszeljük a marcipánt, beletesszük a lekvárt, és kíméletesen, folytonos kevergetés mellett összefőzzük, amíg a marcipán felolvad. Levesszük a tűzről, és beletesszük az apróra összevágott sárgabarackot. Félretesszük hűlni. Amikor kihűlt a massza, annyi darált babapiskótát teszünk bele, hogy formálható masszát kapjunk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Lisztezett lapon 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a leveles tésztát, 12 kockára vágjuk, és megkenjük tojással. Minden tészta közepére teszünk egy barackot, a mag helyére tesszük a tölteléket, és a tésztát összecsípjük a tetején. Megkenjük tojással, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor letelt az idő, kivesszük, meglocsoljuk a mézzel, megszórjuk a szezámmaggal, és visszatesszük még 15 percre. A sütőből kivéve melegen, de hidegen is fogyasztható.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 darab: 450 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.