Elkészítés: A töltelékhez a kenyeret kockára vágom, és tejbe áztatom kb. 20-30 percre. Egy fej hagymát apróra felkockázok. A bacont is vékonyka csíkokra szeletelem. Mindkettőt egy kis olajon megpirítom. Egy tálba teszem a tejben felázott, kicsavart kenyeret, beleütöm a tojást, megfűszerezem a zsályával (egy jó teáskanál), majorannával, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, kevés csirke fűszersóval, konyhasóval. Beleteszem a szalonnás hagymát és a zúzott fokhagymát. Kézzel jól összedolgozom a keveréket a kenyérdarabákat jól szétnyomkodva.
A csibéket folyó vízben átmosom. Beleteszek a hasukba néhány vajdarabkát. Beletöltöm a kész tölteléket (nem kell nagyon szorosan), ha szükséges, fokpiszkálóval összetűzöm őket, hogy ne folyjon ki sülés közben. A csibéket kívül befűszerezem csirke fűszersóval (esetleg más fűszer is lehet tetszés szerint). A maradék töltelékből a tepsiben kis hamokat készítek. A tepsit jól kiolajozom mindenhol. Belefektetem a csibéket hassal felfele, a szárnyuk a hasukra feküdjön, hogy ropogósra sülhessen. A meghámozott és felkockázott almákat dúsan köréjük egyengetem a tepsiben, a megpucolt és kettévágott 3 gerezd fokhagymát közéjük illesztgetem. A csirkékre kis vajdarabkákat teszek elszórtan. A sütőt kb. 200 fokra előmelegítem.
A tepsibe a csibék alá öntök kevéske sört vagy fehérbort, és lefedem egy akkora fóliával, amekkora a tepsi. Így sütőm jó fél órát vagy 40 percet. Utána az alufóliát leveszem, és időnként locsolgatva az alkohollal még sütöm újabb 30-40 percet. Az utolsó 20 percben kiveszem a tepsit, és egy kenőtollal vékonyan átkenegetem egy kevéske mézzel a csibéket, hogy még jobban megpiruljanak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.