Elkészítés: A darált húst, a rizst, a fokhagymát, a köményt, az őrölt paprikát, a tojást és a sót jó alaposan összegyúrjuk. Kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek, majd a leforrázott kelkáposztalevelekbe göngyöljük.
Az edény aljára olvasztott zsírt teszünk, erre szórjuk a savanyú káposzt 1/3 részét. Erre rásorakoztatjuk töltelékeket (szármát), megint egy réteg káposzta, majd a maradék szárma következik. Rászórjuk a maradék káposztát, megszórhatjuk a tetejét pirospaprikával, esetleg liszttel, de ezt el is hagyhatjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd feltesszük főni. Főzés közben sűrűn forgatva megrázogatjuk. Ezt bográcsban a legjobb csinálni még gázon is.
Mikor kész, hagyjuk kicsit hűlni, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.