Elkészítés: A karalábét megtisztítjuk, félbevágjuk, óvatosan kivájjuk a közepét, majd félretesszük a kivájt darabokat.
A félig megfőtt rizst összekeverjük a darált hússal, a vöröshagymával, az aprított fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Alaposan összegyúrjuk, majd ezzel a töltelékkel a kivájt karalábékat lazán megtöltjük. A maradék töltelékből gombócokat formálunk.
Egy lábosba tesszük a megtöltött karalábékat, a gombócokat és a kivájt karalábédarabkákat is. Annyi zöldségalaplével engedjük fel, ami épp ellepi, és fedő alatt kis lángon puhára főzzük.
Ha megfőtt, a lábosból szűrőkanállal kiszedjük a töltött karalábékat és a gombócokat is. A joghurtot elkeverjük a curryporral és a keményítővel. Hőkiegyenlítés céljából 1 dl főzőlével elkeverjük a joghurtos habarást, majd a főzőléhez öntjük, összeforraljuk. Visszatesszük a karalábékat és a gombócokat, megszórjuk bőven petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.