Elkészítés: 1. Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kiemeljük a vízből, hűlni hagyjuk (régebben egyben főztem meg a fejet, és kihűlés után felszeltem, de jobb rózsáira szedve főzni).
2. Míg a karfiol hűl, a juhtúrót összekeverjük a tejföllel és az apróra vágott kaporral.
3. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal.
4. Vékonyra szelt angolszalonnával beborítjuk.
5. A tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük.
6. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét, és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót.
7. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését.
8. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel, és a habverővel szaporán kevergetve felfőzzük.
9. Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot, és az egészet a karfiolra öntjük.
10. Forró sütőbe téve, közepes lángon pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.