Elkészítés: A tálba szitált lisztet megsózzuk, az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel. A tésztát meleg helyen körülbelül 10 percig kelesztjük. Majd hozzáadunk 4 evőkanál meleg vizet, simára dagasztjuk, és újabb 20 percig kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és 2 rudat készítünk belőle.
Mindkettőt 10-10 darabra osztjuk, és kis zsemléket formázunk belőlük. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és újabb 15 percig kelesztjük. A zsemléket megkenjük felvert tojássárgájával, és meghintjük a felét szezámmaggal, a másik felét napraforgómaggal. 200 fokon 15-20 perc alatt sül meg.
Hagyjuk kihűlni, majd a zsemlék tetejét éles késsel levágjuk, belsejüket kikaparjuk.
A töltelékhez valókat egy tálban összekeverjük, és a masszát a kivájt zsemlékbe töltjük.
Előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük, hogy újra átmelegedjen. Kiváló vendégváró.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.