Elkészítés: A padlizsánt kettévágjuk, kanállal kivájjuk a húsát úgy, hogy kevés peremet hagyunk. A kivájt húst apróra vágjuk, a fél padlizsánokkal együtt besózzuk, és legalább 30 percig állni hagyjuk.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk (forró vízbe mártjuk), magjait eltávolítjuk, húsát felaprózzuk.
Az olajat felforrósítjuk, és megpároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és morzsásra pirítjuk. A padlizsánhúst leöblítjük, és a darált húshoz keverjük. Hozzáadjuk a paradicsom egyharmadát, az oregánóval és a babérlevéllel, sóval, borssal ízesítjük.
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
A fél padlizsánokat vízzel alaposan kiöblítjük, lecsepegtetjük, és megtöltjük a darált húsos keverékkel. Tetejét megszórjuk mandulával és bőven reszelt sajttal.
Tűzálló tálba öntjük a maradék paradicsomot, és sóval, borssal megszórjuk. Ráültetjük a fél padlizsánokat, és a sütőben kb. 50 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.