Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, kiveregetjük (kiklopfoljuk). A paprikát megmossuk, húsát nagyon apró kockákra vágjuk. A körethez a burgonyát és a répát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és külön-külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A mártáshoz a narancsokat alaposan megmossuk.
A narancsok sárga héját lehámozzuk, csíkokra összevágjuk, majd forró vízben 2 percig forraljuk. Leszűrjük, és 2 percig áztatjuk hideg vízben. A megmaradt narancsok fehér héját is levágjuk, kifilézzük. A lecsepegő levet felfogjuk, sőt a visszamaradt gyümölcsvázból is kinyomjuk.
A darált húst összekeverjük a tejszínnel, a petrezselyemmel, a snidlinggel, a paprikával, és megsózzuk. Ezt a tölteléket elosztjuk a hússzeleteken, összehajtjuk, fogvájóval megtűzzük, és szárnyas fűszerkeverékkel fűszerezzük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húst kíméletesen megsütjük benne. Kivesszük, a fogvájókat eltávolítjuk.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz öntjük a narancslevet, a narancshéjat, pici vizet és a vízzel kikevert keményítőt. Összeforraljuk, belekeverjük a margarint, és a hússzeleteket is visszahelyezzük.
A körethez a burgonyát összetörjük. A margarint fél dl vízzel felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és összepirítjuk (1 perc). A tűzről levéve belekeverjük a burgonyát és a tojásokat, sózzuk. A bő, forró olajba fánkocskákat szaggatunk belőle, aranyszínűre sütjük, kivesszük, lecsepegtetjük.
Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, magházát kiemeljük. A cukrot karamellizáljuk, és az almát megfuttatjuk rajta, a gyömbért belekeverjük. Hozzáadjuk a párolt répát, a narancsgerezdeket, és megsózzuk, csak egyet forralunk rajta.
Tányérra tesszük a fánkocskákat, mellé a gyömbéres-narancsos köretet, rá a szeletelt húst, amit a szafttal meglocsolunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.