Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, kiveregetjük (kiklopfoljuk). A paprikát megmossuk, húsát nagyon apró kockákra vágjuk. A körethez a burgonyát és a répát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és külön-külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A mártáshoz a narancsokat alaposan megmossuk.
A narancsok sárga héját lehámozzuk, csíkokra összevágjuk, majd forró vízben 2 percig forraljuk. Leszűrjük, és 2 percig áztatjuk hideg vízben. A megmaradt narancsok fehér héját is levágjuk, kifilézzük. A lecsepegő levet felfogjuk, sőt a visszamaradt gyümölcsvázból is kinyomjuk.
A darált húst összekeverjük a tejszínnel, a petrezselyemmel, a snidlinggel, a paprikával, és megsózzuk. Ezt a tölteléket elosztjuk a hússzeleteken, összehajtjuk, fogvájóval megtűzzük, és szárnyas fűszerkeverékkel fűszerezzük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, és a húst kíméletesen megsütjük benne. Kivesszük, a fogvájókat eltávolítjuk.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékhoz öntjük a narancslevet, a narancshéjat, pici vizet és a vízzel kikevert keményítőt. Összeforraljuk, belekeverjük a margarint, és a hússzeleteket is visszahelyezzük.
A körethez a burgonyát összetörjük. A margarint fél dl vízzel felforraljuk, beleszórjuk a lisztet, és összepirítjuk (1 perc). A tűzről levéve belekeverjük a burgonyát és a tojásokat, sózzuk. A bő, forró olajba fánkocskákat szaggatunk belőle, aranyszínűre sütjük, kivesszük, lecsepegtetjük.
Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, magházát kiemeljük. A cukrot karamellizáljuk, és az almát megfuttatjuk rajta, a gyömbért belekeverjük. Hozzáadjuk a párolt répát, a narancsgerezdeket, és megsózzuk, csak egyet forralunk rajta.
Tányérra tesszük a fánkocskákat, mellé a gyömbéres-narancsos köretet, rá a szeletelt húst, amit a szafttal meglocsolunk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.