Előkészítés: A borsót kifejtjük, megtisztítjuk, megmossuk, és félpuhára főzzük, leszűrjük. A húst megmossuk, leszárítjuk, és minden szeletet felszúrunk. A szikkadt zsemlét apró kockára vágjuk. A körethez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a répát karikákra vágjuk. A rizst a csomagolásán olvasható utasítás szerint puhára főzzük.
Elkészítés: A zsemlét összekeverjük a tojással, a tejszínnel, a félig főtt borsóval, sóval, őrölt borssal és a petrezselyemmel. Ezt a tölteléket betöltjük a szeletekbe, a nyílást hústűvel bezárjuk, a karajt megsózzuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát erős lángon 3-3 percig pirítjuk. Ráöntünk 1 dl vizet (vagy száraz fehérbort) és fedő alatt, kis lángon 10 percig pároljuk. Tányérra szedjük, visszamaradt szaftját félretesszük. A brokkolirózsákat 4-5 percig sós, forró vízben főzzük, majd leszűrjük. A répát a vajon, kevés vízzel, fedő alatt megpároljuk. Sózzuk, és amikor roppanósan puha, összekeverjük a brokkolival (megszórhatjuk petrezselyemmel, pörkölt mandulával), és tálaljuk. A tányérra tesszük a forró zöldséget, a rizst, és mellé a felszeletelt húsokat, amit meglocsolunk szaftjával. A rizst és a zöldségeket is meglocsolhatjuk a zöldség vajas pároló levével.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 814 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.