A tököket meghámozzuk, a végüket levágjuk, majd mindkét tököt négy részre vágjuk. A darabokat az egyik vágott oldalukra állítjuk, majd a másik vágott oldalról kikaparjuk a belsejüket. Ezután megsózzuk mindet, majd félretesszük.
Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk. Tálba tesszük a húst, a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a fonnyasztott újhagymát, egy nagy csipet paprikát, valamint sót és borsot. Az egészet alaposan összedolgozzuk.
A tökdarabokat szárazra töröljük, majd a kivájt mélyedésekbe kanalazzuk a darált húsos masszát. Simára keverjük a passzírozott paradicsomot egy kevés vízzel, valamint sóval és borssal.
A tököt tűzálló tálba tesszük, melléöntjük a paradicsomos keveréket, majd lefedjük az edényt alufóliával. Az egészet 200 fokon kb. 90 perc alatt készre sütjük. Közben néhányszor meglocsoljuk a paradicsomos lével.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.