Csupacsokis brownie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Tojásos nokedli fejes salátával
Kínai szezámmagos csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos
Klasszikus grízgaluska leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Tönköly gnocchi diós-bazsalikomos pestóval recept
recept
Mester

Tönköly gnocchi diós-bazsalikomos pestóval

45 perc
0 adag
Megfizethető
2015. 10. 13.

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 fok, gáz: 4-es fokozat), és vékonyan lisztezzünk meg egy sütőlapot. Szurkáljuk meg párszor a burgonyát villával, majd tegyük őket a sütőlapra és 45 perc alatt süssük őket jól át, egészen puhára.

Közben készítsük el a pestót. Tegyük a diót és a fokhagymát konyhai aprítógépbe, majd zúzzuk finom textúrájú masszává, de ne pépesítsük teljesen. Adjuk hozzá a parmezánt és a bazsalikomot, majd ismét turmixoljuk össze. A turmixolás során fokozatosan öntsük hozzá az olajat is, míg sűrű krémet kapunk. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal, majd tegyük félre. Vegyük ki a burgonyát a sütőből, majd a héját, műanyag fogó segítségével, rögtön távolítsuk el.

A liszt háromnegyedét tegyük a munkalapra és sózzuk meg. A forró burgonyát nyomjuk át krumplinyomón, vagy alaposan törjük össze és úgy tegyük a liszthez. Fokozatosan dolgozzuk a lisztbe a burgonyát, amíg sima, de nem száraz tésztát kapunk. Ha a tészta nehezen állna össze, apránként adjunk hozzá egy felvert tojást – ez segít abban, hogy a hozzávalók jól összeálljanak – vagy szükség szerint egy kis lisztet is adhatunk hozzá.

Formázzunk két hosszabb, kb. 2,5cm vastag rudat a tésztából, és enyhén lisztezzük meg őket. Egy éles késsel vágjuk őket 1,5 cm-es korongokra, és hüvelykujjunkkal nyomkodjuk őket a villa felületéhez, hogy felvegyék jellegzetes gnocchi formájukat.

Az előkészített sütőlapra téve rakjuk félre a gnocchit. Egy nagy lábasnyi sós vizet forraljunk fel nagy lángon, tegyük bele a gnocchit és főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Számoljunk 10-ig, majd szűrjük le. Öntsük rá a diós pestot, és szórjuk meg parmezánnal tálalás előtt.

Megjegyzés
A jó gnocchi titka, hogy megfelelő burgonyát – például Desirée-t – használjunk, és a még forró krumplihoz gyúrjuk hozzá a lisztet. Az itt megadott lisztmennyiség az őszi és téli burgonyához elegendő, amikor a „lisztes burgonyának” van szezonja. Tavasszal és nyáron, amikor a burgonyának magasabb a nedvességtartalma, 300 g (vagy még több) lisztre lesz szükség a tészta elkészítéséhez. Recept és fotó: Nagyi titka

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

5 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

5 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.