Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 fok, gáz: 4-es fokozat), és vékonyan lisztezzünk meg egy sütőlapot. Szurkáljuk meg párszor a burgonyát villával, majd tegyük őket a sütőlapra és 45 perc alatt süssük őket jól át, egészen puhára.
Közben készítsük el a pestót. Tegyük a diót és a fokhagymát konyhai aprítógépbe, majd zúzzuk finom textúrájú masszává, de ne pépesítsük teljesen. Adjuk hozzá a parmezánt és a bazsalikomot, majd ismét turmixoljuk össze. A turmixolás során fokozatosan öntsük hozzá az olajat is, míg sűrű krémet kapunk. Ízesítsük citromlével, sóval és borssal, majd tegyük félre. Vegyük ki a burgonyát a sütőből, majd a héját, műanyag fogó segítségével, rögtön távolítsuk el.
A liszt háromnegyedét tegyük a munkalapra és sózzuk meg. A forró burgonyát nyomjuk át krumplinyomón, vagy alaposan törjük össze és úgy tegyük a liszthez. Fokozatosan dolgozzuk a lisztbe a burgonyát, amíg sima, de nem száraz tésztát kapunk. Ha a tészta nehezen állna össze, apránként adjunk hozzá egy felvert tojást – ez segít abban, hogy a hozzávalók jól összeálljanak – vagy szükség szerint egy kis lisztet is adhatunk hozzá.
Formázzunk két hosszabb, kb. 2,5cm vastag rudat a tésztából, és enyhén lisztezzük meg őket. Egy éles késsel vágjuk őket 1,5 cm-es korongokra, és hüvelykujjunkkal nyomkodjuk őket a villa felületéhez, hogy felvegyék jellegzetes gnocchi formájukat.
Az előkészített sütőlapra téve rakjuk félre a gnocchit. Egy nagy lábasnyi sós vizet forraljunk fel nagy lángon, tegyük bele a gnocchit és főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Számoljunk 10-ig, majd szűrjük le. Öntsük rá a diós pestot, és szórjuk meg parmezánnal tálalás előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.