Elkészítés: Az égetett tésztát a képviselőfánknál részletesen ismertetett módon elkészítem. Azzal a különbséggel, hogy a liszthez egy csipet sót szórok, valamint az alaposan kikevert tésztát csillagcsőrös habzsákba szedem, és kb. 5 cm hosszú csíkokat formálok a tepsire. Mivel elég keskenynek ítéltem a háztartásban fellelhető csillagcsőrt, ezért minden fánkhoz dupla csíkot húztam, melyeket a két végénél összezártam.
A sütés, hűtés folyamata megegyezik a már korábban leírtakkal. Amíg a ropogós fánkok hűlnek, elkészítem a tölteléket.
Egy mély tálba halmozom a sajtkrémet, hozzáadom a nyers, felaprózott spenótleveleket, melyek itt zöldfűszerként és természetes színezőként funkcionálnak, majd a tormát, citromlevet. Végül sózom, borsozom. Az egészet pürésítem, a legegyszerűbb ezt botmixerrel végezni.
Ha szükséges, a fűszerezésen a végén még lehet igazítani. A krémet egy jókora fecskendővel a fánkokba töltöm, némelyiket kívülről is díszítem. Természetesen a fánkok félbe is vághatók, és üreges belsejük úgy is megtölthető. Fogyasztás előtt legalább fél órára a hűtőszekrénybe teszem, de nem árt neki, ha egy éjszakát is várakozik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.