Elkészítés: A 40 dkg túrót összetörjük (legjobb a házi túró), majd összekeverjük a 3 tojás sárgájával, 5 dkg vajjal, 1 evőkanál porcukorral, 2 evőkanál grízzel (másnéven búzadara), 2 evőkanál prézlivel (másnéven zsemlemorzsa), 1 evőkanál liszttel (másnéven liszt), majd ha ezeket összekevertük alaposan, akkor hozzáadjuk óvatosan a 3 tojás keménnyé vert habját. (Ez a dolog egyik lényege.) Kicsit hagyjuk pihenni, hogy a gríz megdagadjon. Vizes kézzel gombócokat formálunk, és forró sós vízben 5 percig főzzük. Bevallom, és konyhai órával mérni szoktam az 5 percet, és bevált. Ezután pirított prézliben megforgatjuk, és tejföllel, jó sok porcukorral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.