Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tehéntúrót átpasszírozzuk, majd összegyúrjuk a kukoricadarával, a tojások sárgájával. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A masszát 20 percig állni hagyjuk.
Elkészítés: Bő vizet forralunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és gyöngyözve forró, sós vízben kifőzzük (kb. 15 perc). A tejfölt 3 dkg porcukorral kikeverjük, kissé megmelegítjük (ügyeljünk arra, nehogy összefusson). A maradék cukrot őrölt fahéjjal ízesítjük. A túrógombócokat lecsöpögtetjük, tányérra szedjük, tejföllel meglocsoljuk, és fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 280 kcal
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.