Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tehéntúrót átpasszírozzuk, majd összegyúrjuk a kukoricadarával, a tojások sárgájával. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. A masszát 20 percig állni hagyjuk.
Elkészítés: Bő vizet forralunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és gyöngyözve forró, sós vízben kifőzzük (kb. 15 perc). A tejfölt 3 dkg porcukorral kikeverjük, kissé megmelegítjük (ügyeljünk arra, nehogy összefusson). A maradék cukrot őrölt fahéjjal ízesítjük. A túrógombócokat lecsöpögtetjük, tányérra szedjük, tejföllel meglocsoljuk, és fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 280 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.