Elkészítés: Egy legalább 3 literes fazekat megtöltünk vízzel, beleszórunk evőkanálnyi sót és tűzre tesszük.
Mély tálba krumplinyomón áttörjük a túrót, hozzáadjuk a búzadarát. Nagyon alaposan összekeverjük (ez kissé megerőltető), s legalább 20 percig állni hagyjuk. A tojássárgáját kikeverjük 1 evőkanál kristálycukorral és a vaníliás cukorral, a fél citrom héjával, és félretesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval lazán felverjük, majd egy evőkanál kristálycukor hozzáadásával kemény habot verünk belőle. Ha letelt a 20 perc, a darás túróra öntjük a cukros tojássárgáját, alapos keverést követően pedig óvatosan beleforgatjuk a felvert habot. A masszából ezután vizes kézzel pingponglabdánál valamivel nagyobb gombócokat formázunk, s a gyöngyöző (gyengén forrásban lévő) vízbe eresztjük, ügyelve, hogy ne érjenek össze (fakanál nyelével finoman szétválaszthatók.)
A gombócok körülbelül tíz perc elteltével szép sorjában elrúgják magukat a fazék aljáról, s feljönnek a víz felszínére. (Egy-egy néha leragad, ezeket piszkáljuk meg fakanál nyelével.)
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal emeljük ki a vízből, majd azon melegében forgassuk meg az előkészített cukros mákban. (Kézzel is lapogassuk meg, hogy minél vastagabb legyen rajta a bunda.)
Nagy adag langyos, cukros tejföllel tálaljuk. Az elkészült túrógombóc azonnal fogyasztandó!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.