Előkészítés: A palacsintához a lisztet átszitáljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A túróhabhoz a túrót szitán áttörjük. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés: A palacsintához habüstben kikeverjük a vajat, a tojás sárgáját, a cukor egyharmad részével, a vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjával. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk. A tojás sárgájához hozzáöntjük a tejet, hozzákeverjük a lisztet, majd a tojásfehérjéből készített kemény habot. A gofrisütőt bekapcsoljuk, kikenjük vajjal, és hagyjuk jól kiégni. A sütő nagyságától függően (kérjük olvassa el a használati utasítást!) 1-2 ek. masszát teszünk bele, lezárjuk, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. A túróhabhoz az áttört túrót összekeverjük a tejszínhabbal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A vaníliamártáshoz a tejben kikeverjük a hideg pudingport. Tálaláskor a kihűlt gofrikra szedjük a túróhabot, a vaníliamártással és a gyümölcsökkel ízlésesen tálaljuk.
A tésztát egyszerűen palacsintasütőben is megsüthetjük, ha kihűlt a túróhabbal megtöltjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 242 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.