Előkészítés: A palacsintához a lisztet átszitáljuk. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A túróhabhoz a túrót szitán áttörjük. A tejszínt kemény habbá verjük.
Elkészítés: A palacsintához habüstben kikeverjük a vajat, a tojás sárgáját, a cukor egyharmad részével, a vaníliás cukorral és a reszelt citrom héjával. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk. A tojás sárgájához hozzáöntjük a tejet, hozzákeverjük a lisztet, majd a tojásfehérjéből készített kemény habot. A gofrisütőt bekapcsoljuk, kikenjük vajjal, és hagyjuk jól kiégni. A sütő nagyságától függően (kérjük olvassa el a használati utasítást!) 1-2 ek. masszát teszünk bele, lezárjuk, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. A túróhabhoz az áttört túrót összekeverjük a tejszínhabbal, a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A vaníliamártáshoz a tejben kikeverjük a hideg pudingport. Tálaláskor a kihűlt gofrikra szedjük a túróhabot, a vaníliamártással és a gyümölcsökkel ízlésesen tálaljuk.
A tésztát egyszerűen palacsintasütőben is megsüthetjük, ha kihűlt a túróhabbal megtöltjük.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 242 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.