Elkészítés: A puha margarint 10 dkg cukorral krémesre kikeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat egyenként a krémbe dolgozzuk. A lisztet elvegyítjük az étkezési keményítővel meg a sütőporral, és a tejjel váltogatva a tojásos masszába keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Közben beleszórunk 7 dkg cukrot, és a habot a masszába forgatjuk. A cukrozott mákot 3 evőkanál tésztával elkeverjük. A maradék tésztát margarinnal kikent 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk. Ráöntjük a mákmasszát, és villával spirálisan a tésztába keverjük. (Nem kell egyenletesen eloszlatni benne.) Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 45 percig sütjük (tűpróba). Kb. 10 percnyi pihentetés után a formából kivesszük és teljesen kihűtjük.
A meghámozott almát felkockázzuk, majd 5 evőkanál almalével, 5 dkg cukorral és a citromlé felével kb. 5 percig pároljuk. A pudingport a maradék almalében csomómentesen elkeverjük, a forrásban lévő kompóthoz adjuk, és még egyszer felforraljuk. Kb. 30 percig hűlni hagyjuk.
Közben a túrót a mascarponéval, a maradék citormlével, a reszelt citromhéjjal és a maradék cukorral simára kikeverjük. A torta köré karimát pattintunk. A túrókrémet a torta tetejére simítjuk, és ráhalmozzuk az almakompótot. Tetszés szerint citromfűvel díszítjük, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.