Elkészítés: Két réteslapot helyezzünk egymásra, tegyük sütőpapírra, kenjük le először olvasztott vajjal, majd az előzőleg villával kissé felvert egész tojással. A lekent tésztára helyezzünk rá szintén 2 réteslapot, majd egy 26 cm-es tortaformát, és éles késsel vágjuk körbe. Tenyérrel kicsit nyomkodjuk le, majd kenjük le olvasztott vajjal és egész tojással.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd 180 fokon süssük szép pirosra, ropogósra. Vegyük ki a sütőből, és hűtsük ki egészen. A maradék réteslapokkal is így járjunk el.
A túrókrémhez a tojássárgákat keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. A keményítőt keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejet keverjük össze 1,5 dl tejszínnel, melegítsük forráspontig. Amikor elkezd forrni, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a keményítős keveréket, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett öntsük a forró tejszínes-tejet a habosra kevert tojássárgához, keverjük simára.
A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint, és addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik és langyosra hűl. Ezután keverjük a tejszínes-tojássárgás keverékhez, és hűtsük éppen csak langyosra, majd keverjük hozzá a túrót és a reszelt citromhéjat. Ezután hűtsük ki teljesen.
A maradék habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túros masszához.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük bele az egyik tésztalapot, kanalazzuk rá a habos-túrós krémet, és simítsuk el egyenletesen. Végül helyezzük a krém tetejére a másik tésztalapot, tegyük legalább 2 órára a hűtőbe, hogy a túrós krém teljesen megdermedjen.
A raguhoz a szőlőszemeket vágjuk félbe, ha szükséges, magozzuk ki. Egy serpenyőben melegítsük habosra a mézet, öntsük fel a borral, adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a vaníliás cukrot, a citrom levet, és kevergetve főzzük pár percig, majd szűrjük le. Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá az előkészített szőlőszemeket, és pároljuk 1-2 percig. A keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, majd öntsük hozzá a szőlőhöz. Egy keverőkanállal óvatosan keverjük össze, és pár pillanat alatt sűrítsük be.
Tálaláskor a tortát szórjuk meg porcukorral, majd éles késsel szeleteljük fel. Helyezzük a tortaszeletet tányérra, kanalazzuk köré a szőlőragut, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.