Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A puha vajat a tojások sárgájával, a cukorral, a kakaóporral és a fahéjjal jól kikeverjük. A fehérjéket egy kis cukorral kemény habbá verjük, majd a kettőt egymásba öntjük, beleöntjük a tejet, majd hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük.
Egy nagy lapos tepsibe zsírpapírt teszünk, erre kerül a tészta, amit elsimítunk. 12-14 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük, hosszában kettévágjuk.
A krémhez a tejszínt a cukorral és a zselatinfix-szel jó kemény habbá verjük. A túrót elkeverjük (ha szükséges áttörjük) a narancs és citromhéjakkal és a citromlével meg a vaníliás cukorral. Összekeverjük a felvert habbal, majd megtöltjük ezzel a krémmel a tésztát.
A tetejére tejbevonót melegítünk egy kevés tejszínnel, és bevonjuk a sütit, díszíthetjük jégcukorral.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.