Elkészítés: A cukorból 1 evőkanállal félreteszünk. A kelt tésztához ósszekeverjük a cukrot, a tojást, a sót, a megolvasztott vajat és 3 dl tejet. A maradék tejet meglangyosítjuk, és hozzáadjuk a félretett cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfutattjuk. Hozzáadjuk a tésztához, majd jól összegyúrjuk. Letakarva megkelesztjük.
Közben a túrós öntethez a tejet felforraljuk, és lassan belecsorgatjuk a búzadarát. Lassú tűzön, állandó keverés mellett 5-6 percig főzzük, majd kihűtjük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót, a citrom héját, és bele keverjük a darába. Majd beleforgatjuk a tojásfehérje kemény habját.
A kelt tésztát kinyújtjuk, és kikent tepsibe fektetjük, meghintjük zsemlemorzsával, és 20 percig keleszük, majd tetejére simítjuk a túrós masszát, kirakjuk a gyümölccsel, és előmelegitett sütőbem 200 fokon 40-45 percig sütjük.
Ha kihűlt, kockára vágjuk, porcukorral meghintve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.