Elkészítés: Kezdjük a piskótával, hogy legyen ideje kihűlni, majd miközben sül, készítsük el a meggyet ugyancsak a hűtés miatt. A piskóta bekeverése előtt készítsük elő és béleljük ki sütőpapírral a sütőnk legnagyobb tepsijét (amit gyárilag adnak hozzá). A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. Ebbe mehet fokozatosan a tojások sárgája, a cukor, majd kb. 2 perc múlva a 3 kanál víz és - a gép fokozatát visszavéve - a liszt. Folyamatosan működtessük a robotgépet. Akkor jó a tésztánk, ha buborékok jelennek meg a felszínén. Öntsük bele a formába, majd egyengessük el. 180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Szép sárgás színű piskótát fogunk kapni. Kb. 15-20 perc a sütési ideje, de 15 percig ne nyitogassuk a sütőt, mert lelapul. Tűpróbával ellenőrizzük.
Nedvesítsünk be egy konyharuhát. Ha kész a piskóta, papírral fölfelé, fordítsuk rá, majd óvatosan húzzuk le róla. A nedves konyharuha segítségével szorosan tekerjük fel, majd hagyjuk hűlni.
A meggyet magozottan mérjük. Tegyük egy edénybe, és adjunk hozzá 2 kanál vizet, cukrot, fahéjat és citromlevet. Forraljuk fel. Hagyjuk egy kicsit fonnyadni, majd kevés vízben feloldott keménytővel zselésítsük. Tegyük hűlni.
A túrót az összes hozzávalóval együtt jól elkeverjük. A cukrot, mindenki ízlése szerint adagolja.
Ha már minden harcra készen áll, a piskótánkat kenjük meg a túróval, majd csak a belső szélére helyezzük el meggyet. Tekerjük fel, és minimum 2 órára tegyük hűtőbe.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.