Elkészítés: 1.) A piskótához a 7 tojást szétválasztjuk két tálba. Az egyikben egy csipet sóval kemény habbá verjük a fehérjét. A másik tálban habosra verjük a tojássárgát a cukorral, majd a liszttel, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a habot, majd előmelegített sütőben, 200 fokon, 18 perc alatt megsütjük a piskótát.
2.) Közben a pultra terítünk egy tiszta konyharuhát, megszórjuk egy kis porcukorral, erre borítjuk a kész, forró piskótát. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megporcukrozzuk, és a konyharuhával együtt forrón feltekerjük, és így hagyjuk, amíg kihűl. Ha kihűlt, óvatosan kitekerjük, megkenjük lekvárral, majd szorosan feltekerjük, és így hagyjuk, amíg elkészül a töltelék.
3.) A pudingot elkészítjük: 1 liter tejet felmelegítünk, belekeverjük a 8 evőkanál cukrot és a 2 csomag pudingport, és csomómentes pudingot főzünk belőle.
4.) A túrót egy tálba tesszük, hozzákeverjük a gyümölcsöket és a porcukrot, végül a már langyos pudingot.
5.) A piskótatekercset felszeleteljük, és egy fóliával kibélelt mély tálba tesszük a piskótaszeleteket, míg az egész rúd elfogy. A túrós masszát a tálba öntjük, a tetejét elsimítjuk, és egy éjszakára a hűtőben hagyjuk.
Másnap egy lapos tálra borítjuk a tortát, tejszínhabbal díszíthetjük, de a csigák is épp elég mutatósak, ha ügyesek voltunk. :-)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.