Elkészítése: A zsemléket 1/3–2/3 arányban elvágjuk. Belsejüket óvatosan kiszedjük, majd apró kockákra felvágjuk. Az így kapott „zsemleedénykéket” langyos, cukros, vaníliás tejben megáztatjuk, majd hőálló üvegtálba tesszük.
A tojássárgáját a margarinnal és 5 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a beáztatott mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tojásfehérje kemény habját és a kockára vágott zsemlét.
A beáztatott zsemléket megtöltjük a túrós töltelékkel, és 180 Celsius fokos (gázsütő: 2. fokozat) sütőben aranysárgára sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.