Elkészítés: A tésztához a tojások habját a cukor felével kemény habbá verjük, majd a sárgákat a másik adag cukorral és a meleg vízzel habosra. A sárgájához fokozatosan felváltva hozzáadjuk a száraz dolgokat és a habot. Zsírpapírral kibélelt tortaformába öntjük (oldalát nem lisztezzük, zsírozzuk, így szép sima lesz), 175 fokon kb. 30 percig sütjük. A formából kivesszük, a papírt lehúzzuk. Ha kihűlt, félbevágjuk.
Amíg várunk a piskóta kihűlésére, a túrót egy mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat, a joghurtokat, a cukrokat, és jól elkeverjük. Érdemes botmixert használni, mert szép sima lesz tőle a túró. Ha már jól kikevertük, a leírás szerint elkészítjük a habport vagy felverjük a tejszínt, és azt is belekeverjük. A maradék 1,5 dl tejben csomómentesre kikeverjük a zselatint, felmelegítjük, de nem forraljuk. Még melegen a túrós masszához adjuk. Jól összedolgozzuk, kicsit a hűtőbe tesszük.
A 2 egész szilvát jól megmossuk, és nagyon vékony szeletekre felvágjuk. A kör alakú piskótából kivágunk egy cikket (ez lesz a hal farka), majd a maradékot megfelezzük, lenyessük a sarkokat, így kapunk 2 fél tojás alakot (ez a hal teste), szépen összeillesztjük. A rétegeket megkenjük krémmel, a külsejét, oldalát is. Aztán a szilvacikkeket pikkelyszerűen a torta tetejére helyezzük úgy, hogy mindig kicsit fedjék egymást.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a leírás szerint a színtelen tortazselét. Amikor hűlni, sűrűsödni kezd, óvatosan ecsettel megkenjük vele a szilvacikkeket belülről kifelé haladva. Visszatesszük a hűtőbe még kb. 2 órára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.