Elkészítés: A túrót szitán áttörjük. A citromot forró víz alatt gondosan megmossuk, szárazra töröljük. A zselatint elkeverjük 5 evőkanál hideg vízzel, hagyjuk felpuhulni.
A túróhoz adjuk a porcukrot, majd belereszeljük a citrom héját, és hozzászűrjük a citrom kinyomott levét. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral. A zselatint szelíd tűzön éppen csak felolvasztjuk. Hozzáadunk 2-3 evőkanálnyi túrókrémet, gyors mozdulatokkal elkeverjük, majd a túrókrém egészéhez adjuk, végül lyukas fakanállal, kanalanként, beledolgozzuk a tejszínhabot.
A piskótát félbevágjuk, megkenjük a lekvárral, majd a túrókrém felét rásimítjuk, befedjük a másik piskótalappal, és a tortát bevonjuk a maradék túrókrémmel. 5-6 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt a kiviket meghámozzuk, vékonyan (pl. tojásszeletelővel) felkarikázzuk, és kissé egymásra csúsztatva kirakjuk a szeletekkel a torta tetejét.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.