Elkészítés: A pörkölthöz apróra vágom a hagymát, és olajon megdinsztelem. Ha kész, félrehúzom a tűzről, és 1 evőkanál pirospaprikát keverek bele. A kockára vágott sertéshúst beleforgatom, majd közepes lángon gyakran kevergetem, amíg ki nem fehéredik a hús. Annyi vízzel felöntöm, hogy félig ellepje a húst. Sózom, borsozom, majd lassú tűzön lefedve addig főzöm, amíg a hús megpuhul. (Mindig annyi vizet öntök hozzá, hogy a húst félig ellepje.) Rendszeresen óvatosan át kell keverni a húst. Amikor majdnem kész, a zöldpaprikát karikára vágom, a paradicsomot felszelem, és a pörköltbe keverem. Ezt követően még 15-20 percig főzöm. Miközben a hús rotyog, a zsemlék tetejét levágom, a belsejét kiveszem. A zsemlebelet a túróval összekeverem, hozzáadok 2-2,5 deci tejfölt, sózom, borsozom, kaporral ízesítem. A kivájt zsemléket a tejben megforgatom, és vajjal vagy margarinnal kikent tepsibe egymás mellé rakom. A túrós töltelékkel a zsemléket megtöltöm, majd a maradék tejföllel a tetejét jó alaposan megkenem. A zsemléket körülbelül 20-30 percre a 180 fokra előmelegített sütőbe rakom. Vigyázni kell, hogy ne süssük túl, mert akkor a zsemle héja megkeményedhet. A pörkölthöz köretül a zsemléket szolgálom fel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.