Elkészítése: A hártyáitól megtisztított őzgerincet páclébe tesszük, amihez annyi víz kell, hogy a húst majd ellepje. A pácot egy óra hosszat főzzük, lehűtjük, s amikor kihűlt, ráöntjük az őzgerincre. Hideg helyen két napig állni hagyjuk. Kivesszük a pácból, és megtűzdeljük a metéltre vágott füstölt szalonnával. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és tepsibe rakjuk. Beletesszük az őzgerincet, a zsírt, babérlevelet, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát, a borsot, és félig megsütjük. Az őzgerincet kivesszük a tepsiből. A zöldséghez paradicsompürét adunk, megpirítjuk, belekeverjük a lisztet, még egy-két percig pirítjuk, a borral és kevés vízzel felöntjük, negyed órát forraljuk, szitán áttörjük, ráöntjük az őzgerincre, és puhára pároljuk. Tálaláskor a húst négy darabra vágjuk, párolt rizst és áfonyát kínálunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.