Elkészítés: Egy jókora tyúkmellet veszünk, lebőrözzük, kicsontozzuk. Húsát átdaráljuk, és összedolgozzuk 1-1 lereszelt sárgarépával meg fehérrépával, egy kevés olajon megpirított vöröshagymával, a tejbe áztatott, kicsavart zsemlével, 1 nyers tojással, sóval, törött borssal, majd hosszúkás cipót formázunk belőle.
2 evőkanál olajon megpirítunk 1 fej reszelt vöröshagymát, meghintjük késhegynyi pirospaprikával, hozzáadjuk a maradék répákat felkarikázva, 1 zöldpaprikát, paradicsomot, a tyúkmell csontját, bőrét, és felengedjük 1,5 liter vízzel. Felforraljuk pár szem borssal, kevés őrölt köménnyel, szegfűszeggel, körömnyi babérlevéllel ízesítjük.
Óvatosan beletesszük a húscipót. Fedő alatt, kis lángon fél óráig forraljuk, majd beleteszünk fél kiló meghámozott, kockára vágott burgonyát is. Addig főzzük, míg a burgonya meg nem puhul.
Ekkor a húscipót deszkára kiemeljük, felszeleteljük, majd a levesbe téve adjuk asztalra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.