Előkészítés: A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A báránycombot megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük, és meglocsoljuk az olajjal. A sütőben kb. 30 percig pirítjuk. Közben megtisztítjuk a fokhagymát, szeletkékre vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kettévágjuk. A tavaszi hagymát megtisztítjuk, és 2-3 darabra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, ha nagyok, kettévágjuk.
Elkészítés: A húsról leöntjük a felesleges levet. Mellészórjuk a burgonyát, a fokhagymát, ráöntünk 2,5 dl vizet, és a sütőben 180 C-fokon (gázsütő 2. fokozat) további 60 percig sütjük. Hozzáadjuk a gombát, és a hagymát, és még 20 percig sütjük. Sóval, borssal megszórjuk. A húst és a zöldségeket tányérra emeljük, a pecsenyelevet kis tálkába szűrjük. Kiegészítjük vízzel 5 dl-nyire, zsírtalanítjuk, belekeverjük a tejfölt, és egyet forralunk rajta. A hús és a zöldségek mellé kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 597 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.