Előkészítés: Kibéleljük sütőpapírral egy kb. 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 4 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük. A cukrot rászórjuk, és addig keverjük, amíg krémes állagú lesz. Beledolgozzuk a tojássárgákat is. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, a kakaóval és egy csipet sóval elkeverjük, és a tojásos krémre szitáljuk. Óvatos mozdulatokkal összekeverjük. A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 40 percig sütjük. Rácsra borítjuk, kihűtjük. A krémhez a csomagon olvasható utasítás szerint megfőzzük a pudingot a tejjel, belekeverjük a cukrot. A csokoládét megolvasztjuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, és krémesre keverjük. Végül a pudingot is beledolgozzuk. A tortát vízszintesen három lapra vágjuk, a lapokat megcsepegtetjük rummal, és megkenjük a lekvárral. A krémet három részre osztjuk, egyharmadát az első lapra kenjük, rányomjuk a középső lapot, erre kenjük a második harmad krémet, és beborítjuk a felső tortalappal. A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát, és a tetejét megszórjuk csokoládéforgáccsal.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 402 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.