Elkészítés: A darált dióba keverjük a lisztet és a fél csomag sütőport. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Óvatosan összekeverjük a tojássárgáját a keményre vert habbal, és kis adagokban hozzáadjuk a diót, majd egyenletesen összekeverjük. Sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük. Óvatosan belerázogatjuk, hogy szétterüljön.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, ha barnulni kezdene a teteje, letakarjuk alufóliával. Ha a beleszúrt tűre nem ragad már a massza, kész a tortalapunk.
A krémhez a tejet elkeverjük a liszttel, egy csipet sóval, és gőz fölött csomómentesre főzzük, kihűtjük. Közben a vajat krémesre keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt krémhez keverjük. Beleforgatjuk az őrölt diót és a rumot.
A tortalapot 3 egyforma magasságú lapba vágjuk, megkenjük a krémmel úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson. A tetejét ízlés szerint díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.