Előkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, beletördeljük az élesztőt, és ráöntjük a langyos tejet. Letakarjuk, és 15 percig pihentetjük.
Elkészítés: Megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a cukrot, a citromhéjat, a tojássárgáját, egy teáskanál sót, és az egészet a lisztre öntjük. A kézi robotgép dagasztóspiráljával addig keverjük, amíg a tészta hólyagos lesz, és elválik az edény falától. Letakarjuk, és 15 percig kelesztjük. A tésztába dolgozzuk a mazsolát, kettéosztjuk, és cipóvá formázzuk. Kissé lenyomjuk, bekenjük tojássárgájával, késsel kissé bevágjuk, és 30 percig kelesztjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A cipókat betesszük a sütőbe, 5 percig elősütjük, lekapcsoljuk a sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat), és további 30 percig sütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 kenyér: 8159 kJ/1950 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.