Elkészítés: Fogjuk a zöldségeket, valamint a hagymákat, és szépen megtisztítjuk, majd felaprózzuk, a fokhagymát összezúzzuk. Keresünk egy kellemes keverőtálat, beletesszük a darált húst, hozzáadjuk az egyik vöröshagymát, az áttört fokhagymát, a tojást és a mustárt. Ügyesen összedolgozzuk, és megpróbálunk 12 egyforma gombócot formázni belőle.
Ha ezzel megvagyunk, elővesszük kedvenc magasított oldalú, fedővel ellátott serpenyőnket, olajat hevítünk benne, cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a zöldségeket, a maradék hagymát, a babérlevelet, a kakukkfüvet, egy kis sót, borsot, és kevergetve barnára pirítjuk. Gyorsan felöntjük 3 dl vízzel, beletesszük a húsgombócokat, fedő alá rejtjük, és lassú tűzön puhára pároljuk.
Ha kész, kivesszük gombóckáinkat, kidobjuk a babérlevelet, botmixert ragadunk, és a főtt zöldségeket péppé zúzzuk. Felöntjük a borral, citromlével savanyítjuk, a tejfölben simára kevert keményítővel sűrítjük, jól összeforraljuk. Ha már mártás sűrűségű, visszatesszük a gombócokat, és átforrósítjuk.
Tálaljuk friss petrezselyemzölddel meghintve, makarónival körítve, és hát ne feledkezzünk el egy üveg 16 fokra behűtött könnyű homoki vörösborról sem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.