Elkészítés: A hússzeleteket sóztam, borsoztam, lisztbe mártottam, forró olajban hirtelen kisütöttem. Papírszalvétára szedtem, lecsepegtettem.
Ezután a húsokat egy nagyobb lábasba tettem. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot és ízlés szerint sót, a szalonnát, a mustárt és a citrom levét ráraktam a húsra, majd ráöntöttem kb. 1 liter vizet, és feltettem főni.
Addig főztem, míg a hús meg nem puhult. A közben elfőtt vizet pótoltam.
A megpuhult húsokat kiszedtem, a babérleveleket és a borsszemeket is.
A zöldségről leszűrtem a levet, félretettem. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoltam, közben olajon karamelizáltam kb. 10 dkg cukrot. Amikor a cukor megbarnult, ráöntöttem a zöldségturmixot, kicsit összeforraltam, elkevertem benne 2 evőkanálnyi lisztet, majd felengedtem a félretett lével. Jól összeforraltam az egészet, a végén 1 nagy pohár tejfölt kis liszttel elkeverve a mártáshoz adtam. Mikor elkezdett forrni, akkor tettem bele vissza a feldarabolt húsokat.
Közben elkészítettem mellé a zsemlegombócot, melyhez 3 zsemlét felkockáztam, megpirítottam. A többi hozzávalóból nokedlitésztát készítetem, beletettem a zsemlekockákat, valamint a felaprított zöldségzöldet. Forró vízben kifőzte a gombócokat, és a vadassal tálaltam.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.