Elkészítés: A hússzeleteket sóztam, borsoztam, lisztbe mártottam, forró olajban hirtelen kisütöttem. Papírszalvétára szedtem, lecsepegtettem.
Ezután a húsokat egy nagyobb lábasba tettem. A megtisztított sárgarépát, fehérrépát, felszeletelt vöröshagymát, babérlevelet, egész borsot és ízlés szerint sót, a szalonnát, a mustárt és a citrom levét ráraktam a húsra, majd ráöntöttem kb. 1 liter vizet, és feltettem főni.
Addig főztem, míg a hús meg nem puhult. A közben elfőtt vizet pótoltam.
A megpuhult húsokat kiszedtem, a babérleveleket és a borsszemeket is.
A zöldségről leszűrtem a levet, félretettem. A zöldségeket botmixerrel összeturmixoltam, közben olajon karamelizáltam kb. 10 dkg cukrot. Amikor a cukor megbarnult, ráöntöttem a zöldségturmixot, kicsit összeforraltam, elkevertem benne 2 evőkanálnyi lisztet, majd felengedtem a félretett lével. Jól összeforraltam az egészet, a végén 1 nagy pohár tejfölt kis liszttel elkeverve a mártáshoz adtam. Mikor elkezdett forrni, akkor tettem bele vissza a feldarabolt húsokat.
Közben elkészítettem mellé a zsemlegombócot, melyhez 3 zsemlét felkockáztam, megpirítottam. A többi hozzávalóból nokedlitésztát készítetem, beletettem a zsemlekockákat, valamint a felaprított zöldségzöldet. Forró vízben kifőzte a gombócokat, és a vadassal tálaltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.