Elkészítés: A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztóspirállal) sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnő. Majd még egyszer jól átgyúrjuk, és enyhén lisztezett munkalapon ujjnyi vastagságú, téglalapformára nyújtjuk.
A tepsit (30 x 40 cm) kivajazzuk, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.
A tésztát a tepsibe helyezzük, és kézzel kis mélyedéseket nyomunk bele. A vajat kis darabokra vágjuk, és a mélyedésekben eloszlatjuk. A porcukrot a fahéjjal összekeverjük, és egyenletesen a tésztára szórjuk. Meleg helyen állni hagyjuk kb. 25 percig, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc
Ha elkészült, a tepsit a sütőből kivesszük, és a tésztát azonnal megkenjük lekvárral, majd a meleg sütőbe 3 percre visszatesszük. A kihűlt süteményt tálalás előtt tetszés szerinti darabokra szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.