Elkészítés: A spárgát előkészítjük és a fás végét levágjuk. A felforrt citromos-sós-cukros vízbe először a fehér spárgát tesszük, majd 5 perc múlva a zöld spárgát. További 5 percet főzzük még együtt, közepes tűzön.
A kapribogyót, a medvehagyma leveleket és egy kevés újhagymát (kb. 1 teáskanálnyit) durvára felaprítunk. Egy kis befőttesüvegbe öntjük az ecetet és a cukrot, összerázzuk, hogy a cukor feloldódjon. Végül hozzáadjuk az olajat és a felaprított zöldségeket. Ezután a leszűrt spárgára öntjük az öntetet, és hűtőben legalább 2 órán át hagyjuk marinálódni.
A halat megmossuk, meglocsoljuk a borecettel vagy citromlével, majd állni hagyjuk 20 percet. Ezután bekenjük az olajjal, megsózzuk, és forró serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) megsütjük mindkét oldalát.
A spárgát kivesszük a hűtőből, elrendezzük a tányéron, majd ráhelyezzük a kisült vajhalat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.