Elkészítés: A spárgát előkészítjük és a fás végét levágjuk. A felforrt citromos-sós-cukros vízbe először a fehér spárgát tesszük, majd 5 perc múlva a zöld spárgát. További 5 percet főzzük még együtt, közepes tűzön.
A kapribogyót, a medvehagyma leveleket és egy kevés újhagymát (kb. 1 teáskanálnyit) durvára felaprítunk. Egy kis befőttesüvegbe öntjük az ecetet és a cukrot, összerázzuk, hogy a cukor feloldódjon. Végül hozzáadjuk az olajat és a felaprított zöldségeket. Ezután a leszűrt spárgára öntjük az öntetet, és hűtőben legalább 2 órán át hagyjuk marinálódni.
A halat megmossuk, meglocsoljuk a borecettel vagy citromlével, majd állni hagyjuk 20 percet. Ezután bekenjük az olajjal, megsózzuk, és forró serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) megsütjük mindkét oldalát.
A spárgát kivesszük a hűtőből, elrendezzük a tányéron, majd ráhelyezzük a kisült vajhalat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.