Elkészítés: A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, a benne lévő pépet kikaparjuk. 8 dl tejet a vaníliapéppel (vagy a vaníliás cukorral) felforralunk. A tojások fehérjét a cukor felével keményre verjük, a sárgáját a cukor és a tej maradékával, valamint a liszttel simára keverjük. A sárga krémhez hozzáöntjük a forró tejet és sűrűre főzzük. Ezután a tojáshabot lazán a krémhez keverjük. Kihűtjük, majd a barna cukorral meghintjük. Karamella jégkrémmel tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 764 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.