Elkészítés: A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, a benne lévő pépet kikaparjuk. 8 dl tejet a vaníliapéppel (vagy a vaníliás cukorral) felforralunk. A tojások fehérjét a cukor felével keményre verjük, a sárgáját a cukor és a tej maradékával, valamint a liszttel simára keverjük. A sárga krémhez hozzáöntjük a forró tejet és sűrűre főzzük. Ezután a tojáshabot lazán a krémhez keverjük. Kihűtjük, majd a barna cukorral meghintjük. Karamella jégkrémmel tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 764 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.