1.Az omlós tésztát a szokásos módon begyúrjuk. Egy nagy tálban a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a tojássárgáját, belereszeljük a citromhéját, és az egész tésztát gyorsan összedolgozzuk (egy kis joghurtot vagy tejfölt adhatunk hozzá, ha nem állna össze anélkül). Tegyük a hűtőbe pihenni egy órára, de legalább 30 percre.
2.A sütőt melegítsük elő 200°C-rá, és készítsük elő a kosár sütőformákat, olajozzuk ki őket alaposan, nehogy beleragadjanak majd a kosarak.
3.Nyújtsuk ki a tésztát, és egy akkora kiszúróval, amekkora illik a kosárformákhoz (én 5 cm pogácsa szaggatott használtam), szaggassuk ki a tésztát, majd béleljük ki velük a kosárformákat,nyomkodjuk jól bele. Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsülnek. Vegyük ki őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
4.Ezalatt készítsük el a vaníliás krémet. Ezúttal nem a klasszikus tojássárgájás verziót készítettem, hanem pudingosat, egy kis vajjal fellazítva. A pudingport elkavarjuk a porcukorral, majd tejjel felforraljuk levesszük a tűzről és bele csurgatjuk a kikevert pudingport vissza tesszük a gázra és habverővel állandó keverés mellett és sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni,a tetejére fokpakkot teszünk ,hogy ne bőrösödjön meg. Majd amikor már csak éppen langyos, hozzákavarjuk a margarint./vagy vajat/.
Megjegyzés
sználás előtt mindug tegyük hűtőbe a hűtőbe pihenni egy órára, de legalább 30 percre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.