Előkészítés: A lisztet a mandulával, a sütőporral, 7,5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral, 10 dkg vajjal, 1 tojással és 1 tojássárgájával összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Kivajazzuk a tortaformát.
Elkészítés: A pudingport a csomagon olvasható utasítás szerint 5 dkg cukorral és tejjel sűrűre főzzük. Belekeverjük a maradék vajat, és hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk. A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és 12,5 dkg cukorral, kevés vízben puhára főzzük. A zselatinhoz keverjük, és még egyszer felforraljuk, majd kihűtjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát a formába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A tortalapot megkenjük a maradék tojásfehérjével, rásimítjuk a rebarbarát, erre a pudingot, és megszórjuk mandulaforgáccsal. Eperrel díszítjük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 289 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.