Elkészítés: A tésztához a tojásokat különválasztjuk, a 7 fehérjéből és 1 teáskanál citromléből kemény habot verünk. A hat sárgáját és a cukor felét (6 dkg) szintén összekeverjük. A felvert fehérjehabba óvatosan belekeverjük a maradék cukrot. A szárazanyagokat (liszt, kakaó, sütőpor) is összekeverjük, majd a fehérjehabot kanalanként a sárgájához keverjük, és minden adagot megszórunk lisztes-sütőporral. Óvatosan keverjük össze, hogy ne törjön meg a hab. Formába öntjük (figyeljünk rá, hogy a tortaforma oldala ne legyen zsiradékkal kikenve, mert összeesik tőle a piskóta), és közepes lángon kb. 25-35 percig sütjük.
A krémhez a túrót összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliaaromával és a citromhéjjal, robotgéppel egynemű krémmé keverjük. A habtejszínt ízlés szerinti cukorral és habfixálóval magas fokozaton kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrókrémhez adjuk. (Valamennyit félre lehet tenni a díszítéshez.) A lapzselatint a csomagoláson írtak szerint elkészítjük, a krémhez adjuk. A piskótát tetszés szerint 2 vagy 3 felé vágjuk, megkenjük a krémmel. Hogy a piskótalap ne ázzon át, érdemes meghinteni egy kis habfixáló porral. Ha vannak szezonális gyümölcsök, lehet velük díszíteni, esetleg az egyik rétegbe is tenni belőlük, szinte bármilyen gyümölccsel jól harmonizál.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.