Elkészítés: Ráérős főzőcskézés lesz estebédre, ezért kora délelőtt feltesz egy nyári zöldséglevest a húsos combcsontokkal, daragaluskával, majd előkészít.
A paprika-paradicsom-hagymák négyesfogatból lecsóalapot párolgat, jó félpuhára. Bele az őrölt paprika, a gomba, 1 dl víz, a fűszerek ízlés szerint. Felforral, takarék, fél órán át, gyakorta megkeverve, levét - ha kell - apránként pótolgatva.
Bele a hús, alaposan összekever, felforral, takarék, az első néhány percben fedő alatt, majd félrecsapott fedéssel, időnként megkeverve, puhára (lé mindig legalább félig legyen alatta).
Amikor puha a hús, feltesz melegedni a tésztavizet.
A lecsós-gombás egyvelegbe bele a tejszín, nem lesz sok, csak annak látszik. Felforral, egyet rottyant rajta, meóz, utánízesít, kész.
A felforrt tésztavízbe 1 evőkanál étolaj, a vaj, só ízlés szerint, bele a tészta, előírásnak megfelelően elkészít, kisebb adagokban, óvatosan összekever a gombás hússal.
Előmelegít a sütőt. Némi latolgatás után (melyikbe fér bele?) előkotor egy magasabb oldalú, nagyobbacska tepsit (bonyhádi piros, 23x39x6,5), belefakanalaz az együttest, nagyjából elegyenget, rászór a sajtot, huss a sütőbe, míg szépen ráolvad. Gázt lezár, sütőajtót kissé kinyit, 5-10 perc, kész, tálalhat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.